4 πλεονεκτήματα που έχουν οι ανοξείδωτες κατασκευές στις επαγγελματικές κουζίνες
Ο εξοπλισμός κουζίνας δεν περιλαμβάνει μόνο τις επαγγελματικές ηλεκτρικές συσκευές, όπως τους φούρνους, τα πλυντήρια και τα ψυγεία. Φυσικά, αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικά και τείνουμε να δίνουμε όλη μας την προσοχή εκεί, για να βεβαιωθούμε ότι η αποδοτικότητα της κουζίνας θα είναι η αναμενόμενη και θα φέρει απόσβεση της αρχικής μας επένδυσης.
Ωστόσο, σε μια επαγγελματική κουζίνα υπάρχουν και άλλα στοιχεία που πρέπει να προσέχει κανείς, τα οποία συχνά τα υποτιμούμε. Οι λάντζες, οι νεροχύτες, τα ερμάρια και τα καρότσια μεταφοράς είναι υπεύθυνα για την καθαριότητα και την ασφαλή λειτουργία μιας κουζίνας. Υπάρχουν διάφορα υλικά που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις κατασκευές. Το ανοξείδωτο ατσάλι, όμως, είναι το πιο δημοφιλές και όχι άδικα.
Ας δούμε παρακάτω τους κυριότερους λόγους, για τους οποίους πρέπει να επιλέξετε ανοξείδωτες κατασκευές υψηλής ποιότητας για τον επαγγελματικό εξοπλισμό της κουζίνας σας.
Υψηλή ανθεκτικότητα
Το ανοξείδωτο ατσάλι θεωρείται από τα πιο ανθεκτικά υλικά για όλες τις χρήσεις. Επειδή περιέχει χρώμιο και άλλα πυρίμαχα στοιχεία, είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες και στη φωτιά, κάτι που είναι απαραίτητο στις επαγγελματικές κουζίνες. Επιπλέον, δεν γρατζουνίζεται, δεν σπάει και δεν κάνει ρωγμές ακόμα και μετά από πτώση βαρέων αντικειμένων. Μάλιστα, σε αντίθεση με τον απλό χάλυβα, δεν σκουριάζει, καθώς δεν υπόκειται σε οξείδωση και διάβρωση ακόμα και στις συνθήκες υψηλής υγρασίας που επικρατούν στις κουζίνες.
Εύκολος καθαρισμός
Το βασικό χαρακτηριστικό μιας ανοξείδωτης κατασκευής είναι ότι δεν λεκιάζει, καθώς το υλικό δεν είναι καθόλου απορροφητικό. Ακόμα, όμως, και αν λερωθεί, ο καθαρισμός της είναι πολύ εύκολος. Συγκεκριμένα, οποιοσδήποτε λεκές μπορεί να απομακρυνθεί εύκολα με λίγο ζεστό νερό και ένα πανί με μικροΐνες. Έτσι, γίνεται εξοικονόμηση χρόνου αλλά και πόρων, αφού δεν απαιτείται η χρήση απορρυπαντικού ή ειδικού καθαριστικού.
Οι δαχτυλιές που συχνά παρατηρούνται στις ανοξείδωτες κατασκευές φεύγουν επίσης με ένα μαλακό πανί, ενώ υπάρχει και ειδική επίστρωση ενάντια σε τέτοιου είδους λεκέδες.
Αντιμικροβιακή προστασία
Το ανοξείδωτο ατσάλι χρησιμοποιείται όχι μόνο σε επαγγελματικές κουζίνες, αλλά και σε νοσοκομεία και εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων, επειδή προσφέρει τη μέγιστη αντιμικροβιακή προστασία στην επιφάνειά του. Καθώς είναι μη πορώδες υλικό, δεν απορροφάει υγρασία και λεκέδες, όπως συμβαίνει με το ξύλο και το πλαστικό. Έτσι, δεν υπάρχει ο κίνδυνος να εισχωρήσουν μικρόβια στο εσωτερικό του.
Ελάχιστη συντήρηση και μεγάλη διάρκεια ζωής
Οι ανοξείδωτες κατασκευές δεν απαιτούν συντήρηση, όπως απαιτεί για παράδειγμα το ξύλο. Σπανίως εμφανίζουν γρατζουνιές, αλλά ακόμα και αν γίνει, αυτές φεύγουν με ένα απλό καθαριστικό μετάλλων. Πρακτικά, μια ανοξείδωτη κατασκευή υψηλής ποιότητας, δηλαδή με το κατάλληλο πάχος ανάλογα με τη χρήση της, μπορεί να αντέξει δεκαετίες ολόκληρες. Έτσι, η απόσβεση του αρχικού κόστους αγοράς έρχεται άμεσα.
Δείτε τις ανοξείδωτες κατασκευές του Kitchen Pro και επωφεληθείτε από τον ειδικό σχεδιασμό τους για επαγγελματικές κουζίνες και τις ιδιαίτερα προσιτές τιμές τους.
Διαβάστε επίσης;