Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Τα διαφορετικά είδη καθισμάτων για εστιατόρια

14
Jun
2024

Τραπέζι και καρέκλες σε πμπαλκόνι με θέα τη Σαντορίνη
Καθίσματα χώρου εστίασης στη Σαντορίνη / unsplash.com

Η επιλογή των σωστών καθισμάτων για ένα εστιατόριο είναι μια κρίσιμη πτυχή για τη δημιουργία ενός φιλόξενου και άνετου περιβάλλοντος. Η ποικιλία των διαθέσιμων τύπων καρέκλας μπορεί να καλύψει διαφορετικές αισθητικές προτιμήσεις, λειτουργικές ανάγκες, αλλά και περιορισμούς προϋπολογισμού. Από κομψά, μοντέρνα σχέδια έως πιο κλασικά, παραδοσιακά στυλ, η επιλογή καθισμάτων εστιατορίου όχι μόνο βελτιώνει τη διακόσμηση αλλά επηρεάζει και τη γευστική εμπειρία. Αυτό το άρθρο διερευνά τη μεγάλη γκάμα των καθισμάτων εστιατορίου, βοηθώντας σας να αναβαθμίσετε την ατμόσφαιρα και την άνεση της επιχείρησής σας.

Είδη καθισμάτων για εστιατόρια

  • Καρέκλες με πλάτη-σκάλα: Οι καρέκλες με πλάτη-σκάλα είναι μια δημοφιλής επιλογή για τα εστιατόρια και συνήθως έχουν κάθισμα από βινύλιο ή ξύλο. Διαθέσιμες με ξύλινο ή μεταλλικό σκελετό, οι καρέκλες με πλάτη-σκάλα συνήθως δεν έχουν στηρίγματα για τα χέρια. Αυτό το είδος καθισμάτων είναι διαθέσιμο σε πολλές αποχρώσεις ξύλου όπως μαόνι, ξύλο οξιάς και σκούρη καρυδιά. Όσο αφορά στους μεταλλικούς σκελετούς, αυτοί μπορεί να είναι ασημένιοι ή μαύροι.

    Τραπέζι και καρέκλες με πλάτη σκάλα σε εστιατόριο την ώρα του ηλιοβασιλέματος
    Καρέκλες με πλάτη τύπου σκάλα σε εστιατόριο / unsplash.com

  • Καρέκλες με πλάτη με κάθετες γραμμές: Ακόμα μία πολύ δημοφιλής επιλογή για τα εστιατόρια. Οι καρέκλες με πλάτη που έχει κάθετες γραμμές διατίθενται σε μία ευρεία γκάμα χρωμάτων και είναι κατασκευασμένες από χάλυβα, μέταλλο ή ξύλο. Οι ατσάλινες και μεταλλικές καρέκλες έχουν συνήθως ένα κάθετο πηχάκι για να στηρίζουν την πλάτη των πελατών, ενώ οι ξύλινες έχουν συνήθως περισσότερα πηχάκια, βοηθώντας έτσι τους πελάτες να διατηρούν σωστή στάση του σώματος.

    Καρέκλες με πλάτη από κάθετες γραμμές σε εστιατόριο με θέα τη θάλασσα
    Καρέκλες με πλάτη από κάθετες γραμμές σε εστιατόριο / unsplash.com

  • Καρέκλες με μασίφ πλάτη: Οι καρέκλες με μασίφ πλάτη παρέχουν τη μεγαλύτερη υποστήριξη στους πελάτες, ενώ αρκετές από αυτές μπορούν και να στοιβαχτούν, βοηθώντας έτσι σε εργασίες καθαρισμού στο κλείσιμο. Είναι συνήθως κατασκευασμένες από χάλυβα και έχουν πλαστικό, βινύλιο ή υφασμάτινο κάθισμα. Το συγκεκριμένο είδος αποτελεί δημοφιλή επιλογή για αίθουσες δεξιώσεων και χώρους εκδηλώσεων, αλλά συνήθως δεν προορίζονται για υπαίθριους χώρους. Οι περισσότερες τέτοιες καρέκλες έχουν ορθογώνια ή τετράγωνη πλάτη, αν και υπάρχουν διαθέσιμες και με στρογγυλές πλάτες.

    Καρέκλες με μασίφ πλάτη μπροστά σε στρωμένα τραπέζια σε εστιατόριο
    Καρέκλες με μασίφ πλάτη / unsplash.com

  • Καρέκλες με χιαστί πλάτη: Οι καρέκλες με χιαστί πλάτη είναι συνήθως διαθέσιμες με ξύλινο κάθισμα, αλλά μπορούν επίσης να κυκλοφορήσουν και με υφασμάτινα, ατσάλινα ή καθίσματα από βινύλιο. Ο χάλυβας και το ξύλο είναι οι πιο δημοφιλείς τύποι σκελετών σε καρέκλες με χιαστί πλάτη. Ενώ μπορεί να φαίνονται κάπως άβολες, η χιαστί πλάτη παρέχει επαρκή στήριξη στους πελάτες. Οι συγκεκριμένες ταιριάζουν άριστα σε εστιατόρια με ρουστίκ στυλ και επειδή δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, σας δίνουν μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση του χώρου του εστιατορίου σας.

    Λευκές ρουστίκ καρέκλες με χιαστήπλάτη σε εστιατόριο με θέα την πόλη το βράδυ
    Καρέκλες με χιαστί πλάτη και ρουστίκ αισθητική / unsplash.com

  • Booth: Εάν επιθυμείτε να επενδύσετε το εστιατόριό σας με ένα booth, τότε θα χρειαστεί να εξασφαλίσετε αρκετό χώρο. Τα περισσότερα booth είναι επενδυμένα, αν και υπάρχουν και επιλογές χωρίς επένδυση. Ενώ οι πιο συνηθισμένοι τύποι booth είναι οι μονοί και οι διπλοί, υπάρχουν πολλά στυλ, όπως τα ημικυκλικά, τριών τετάρτων, αλλά και πάγκοι τοίχου.

    Ημικυκλικά booths σε εστιατόριο, και τραπέζια με τέσσερα πιάτα επάνω
    Χώρος εστίασης με ημικυκλικά booths / pexels.com

  • Σκαμπό για μπαρ: Αν έχετε μπαρ στο εστιατόριό σας, τότε τα σκαμπό είναι η ενδεδειγμένη επιλογή. Τα σκαμπό χωρίς πλάτη δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και προωθούν την καλή στάση του σώματος, ωστόσο οι πελάτες σας μπορεί να προτιμούν άλλες επιλογές. Τα σκαμπό που διαθέτουν πλάτη παρέχουν περισσότερη υποστήριξη, με τους πελάτες να τα προτιμούν περισσότερο από εκείνα χωρίς πλάτη.

    Σκαμπό με πλάτη και χωρίς πλάτη σε δρομάκι ελληνικού νησιού με θέα τη θάλασσα
    Σκαμπό με πλάτη και χωρίς σε ελληνικό νησί / unsplash.com

  • Καθίσματα για μωρά: Φυσικά το εστιατόριό σας πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τους πελάτες με μικρά παιδιά ή μωρά και να παρέχει ειδικά καρεκλάκια. Τα καθίσματα αυτά έχουν δύο κατηγορίες. Τα αυτόνομα και τα καθίσματα που μπορούν να τοποθετηθούν σε υπάρχουσες καρέκλες. Ωστόσο, τα αυτόνομα καρεκλάκια είναι συνήθως πιο στιβαρά και προτιμούνται τόσο από τους πελάτες όσο και από τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων.

    Μωράκι καθισμένο σε ειδικό καρεκλάκι - καθισματάκι για φαγητό
    Μωρό σε ειδικό καθισματάκι για φαγητό / pexels.com

Ενώ φαινομενικά η επιλογή καθισμάτων βρίσκεται χαμηλά στις προτεραιότητες ενός εστιατορίου, οι ιδιοκτήτες πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί και να λαμβάνουν υπόψη το στυλ, το υλικό του καθίσματος και την τοποθέτησή τους στο εστιατόριο. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να δώσουν στο εστιατόριο τον χαρακτήρα που επιθυμούν δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα.

Δείτε Κύριο Εξοπλισμό για το Εστιατόριό σας

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!