Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Επαγγελματικά ψυγεία παγωτού: Όσα πρέπει να προσέξετε στην αγορά τους

13
Jul
2021

Το παγωτό απαιτεί ειδικές συνθήκες αποθήκευσης, έτσι ώστε να παραμείνει αναλλοίωτο για καιρό. Γενικά, τα επαγγελματικά ψυγεία παγωτού χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στις βιτρίνες που προορίζονται για παρουσίαση του παγωτού στους πελάτες, και στα ψυγεία-καταψύκτες για την αποθήκευση του παγωτού. Οι επιλογές στην αγορά είναι πολλές. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε έναν πλήρη οδηγό για τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να προσέξετε.

 

Τύποι ψυγείων παγωτού

Βιτρίνα παγωτού FIJI

Οι καταψύκτες παγωτού χρησιμεύουν για την αποθήκευση του παγωτού, το οποίο διατηρείται σε θερμοκρασία μεταξύ -14 και -22 βαθμών Κελσίου. Γενικά, ο καταψύκτης μπορεί να επιτύχει χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με τη βιτρίνα. Το κυριότερο σχέδιο είναι σε στυλ θαλάμου, όπου τα παγωτά αποθηκεύονται το ένα πάνω στο άλλο, όμως υπάρχουν και ψυγεία-θάλαμοι, κυρίως όταν δεν υπάρχει μεγάλη απαίτηση χώρου.

Οι βιτρίνες παγωτού χωρίζονται σε 2 είδη ανάλογα με τον τρόπο ψύξης.

  1. Στατική ψύξης, που είναι η πιο οικονομική επιλογή και διατηρεί το παγωτό σε πιο σκληρή μορφή.
  2. Βεβιασμένη ψύξης που είναι η πιο επαγγελματική λύση και μπορούν να διατηρήσουν το παγωτό σε σχετικά μαλακή και διαχειρίσιμη μορφή κάνοντας το σερβίρισμα του πολύ πιο εύκολο.

Στις βιτρίνες παγωτού τα λεκανάκια παγωτών βρίσκονται σε οριζόντια θέση με γυαλί από πάνω, ώστε να μπορεί ο πελάτης να επιλέξει τη γεύση που θέλει. Η αποδοτικότητά τους ως προς τη συντήρηση του παγωτού είναι χαμηλότερη σε σχέση με τους καταψύκτες, οπότε το παγωτό δε μπορεί να μείνει για πολλή ώρα στη βιτρίνα, καθώς προορίζεται για άμεση κατανάλωση.

 

Μέγεθος και χωρητικότητα

επαγγελματικό ψυγείο παγωτού

Τόσο στους καταψύκτες όσο και στις βιτρίνες, το μέγεθος της συσκευής παίζει μεγάλο ρόλο στην τελική επιλογή. Το τι μέγεθος θα επιλέξετε εξαρτάται από τον διαθέσιμο χώρο αλλά και τον αριθμό των γεύσεων που θέλετε να προσφέρετε (συνήθως κυμαίνονται μεταξύ 6 ως 24). Σε πολλούς καταψύκτες η χωρητικότητα μετριέται σε λίτρα, κάτι που είναι χρήσιμο, αν αποθηκεύετε μεγάλες ποσότητες από κάθε γεύση, οπότε μπορείτε να υπολογίσετε μεγαλύτερες σε διαστάσεις επιλογές αποθήκευσης του παγωτού.

 

Θέση και επαρκής αερισμός

Οι διαστάσεις του ψυγείου παγωτού που θα αγοράσετε έχουν να κάνουν και με τη θέση που αυτό θα μπει. Γενικά, οι καταψύκτες τοποθετούνται σε σημεία που δεν είναι προσβάσιμα από το κοινό, καθώς έχουν συμπαγή πόρτα χωρίς γυαλί, ώστε να συμβάλλουν στη διατήρηση της ιδανικής θερμοκρασίας για μακροχρόνια αποθήκευση.

Από την άλλη, οι βιτρίνες παγωτού τοποθετούνται σε σημείο με άμεση πρόσβαση στο κοινό, ώστε να το προσελκύσουν. Επειδή έχουν γυαλί, όσο καλή μόνωση και να έχει αυτό, είναι βασικό να μην έχουν άμεση επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία, ώστε να διατηρείται η κατάλληλη θερμοκρασία.

Πάντως, τόσο για τους καταψύκτες όσο και για τις βιτρίνες, ισχύει ότι θα πρέπει να έχετε μετρήσει σωστά τον διαθέσιμο χώρο. Θα πρέπει να χωράει το ψυγείο και ταυτόχρονα να υπάρχουν περίπου 5 εκατοστά περιμετρικά, για να υπάρχει επαρκής αερισμός της συσκευής, ώστε αυτή να λειτουργεί αποδοτικά.

Δείτε όλες τις επιλογές σε επαγγελματικά ψυγεία παγωτού και βιτρίνες παγωτού με την εγγύηση της Kitchen Pro.

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

PRO DEALS!

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/kitchenp/public_html/catalog/view/theme/totalshop/template/common/footer.tpl on line 259