Ποια επαγγελματική τοστιέρα να επιλέξετε ανάλογα την επιχείρησή σας
Γευστικό τοστ έτοιμο για κατανάλωση / unsplash.com
Για οποιαδήποτε επιχείρηση στον τομέα της εστίασης, η επιτυχία της κρίνεται σε μεγάλο βαθμό από την ύπαρξη του σωστού εξοπλισμού. Ένας τέτοιος απαραίτητος εξοπλισμός είναι μια επαγγελματική τοστιέρα. Είτε πρόκειται για πολυσύχναστα καφέ, εστιατόρια, μπουφέ πρωινού ή καντίνα σχολείου, η επένδυση σε μια αξιόπιστη επαγγελματική τοστιέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Οδηγός αγοράς επαγγελματικής τοστιέρας
Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, οι επαγγελματικές τοστιέρες χρησιμοποιούνται κυρίως σε χώρους εστίασης όπως εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία και σχολεία. Είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να φρυγανίζουν αποτελεσματικά μεγάλες ποσότητες ψωμιού, κουλούρια ή άλλα παρόμοια προϊόντα. Οι επαγγελματικές τοστιέρες έχουν συνήθως πολλαπλές υποδοχές για να διαχειρίζονται μεγαλύτερο όγκο φαγητού και είναι κατασκευασμένες με ανθεκτικά υλικά για να αντέχουν στη συχνή χρήση.
Προτού αγοράσετε λοιπόν μία επαγγελματική τοστιέρα για την επιχείρησή σας, λάβετε υπόψιν τα παρακάτω:
- Χρήση: Ενώ ορισμένες τοστιέρες περιορίζονται μόνο στο ψωμί, άλλες μπορούν να χειριστούν κουλούρια, ψωμάκια, αγγλικά μάφιν ή ακόμα και συνδυασμό προϊόντων. Επομένως, καλό είναι να διαλέξετε την τοστιέρα ανάλογα με το φαγητό που πρόκειται να σερβίρετε.
- Όγκος πελατών: Πόσες φέτες ψωμί μπορεί να φρυγανίσει η τοστιέρα που σκέφτεστε να αγοράσετε; Αν η επαγγελματική τοστιέρα σας δεν μπορεί να διαχειριστεί τον όγκο των πελατών, τότε θα περιμένουν περισσότερο και θα λαμβάνετε περισσότερα παράπονα. Στον αντίποδα, μια επαγγελματική τοστιέρα υψηλής απόδοσης για μια επιχείρηση με χαμηλό αριθμό πελατών θα είναι ένα περιττό έξοδο. Στην αγορά αυτή τη στιγμή διατίθενται επαγγελματικές τοστιέρες με χωρητικότητες που κυμαίνονται από 60 φέτες ανά ώρα έως 1.600 φέτες ανά ώρα. Επιλέξτε λοιπόν την κατάλληλη για την επιχείρησή σας, ανάλογα και με την πελατεία σας.
- Χώρος και τοποθεσία: Κάθε κουζίνα παλεύει με ένα πολύ συχνό φαινόμενο. Την έλλειψη διαθέσιμου χώρου στον πάγκο. Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε μια επαγγελματική τοστιέρα, μετρήστε τη διαθέσιμη επιφάνεια του πάγκου και βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής χώρος για το μοντέλο που επιθυμείτε να αγοράσετε.
- Ηλεκτρική χρήση: Σκεφτείτε εάν χρειάζεστε πρίζα 120V, 208/240V ή 240V. Αυτό θα διατηρήσει την τοστιέρα και όλες τις άλλες συσκευές σας σε καλή κατάσταση λειτουργίας.
Τύποι επαγγελματικής τοστιέρας
1. Τοστιέρα pop-up
Μια τοστιέρα pop-up είναι μια βολική και ενεργειακά αποδοτική λύση για το ψήσιμο ψωμιού, κουλουριών και παρόμοιων ειδών σε μικρά εστιατόρια, καφετέριες και άλλες επιχειρήσεις με χαμηλότερες απαιτήσεις από άποψη πελατείας. Οι συγκεκριμένες τοστιέρες εξοικονομούν περισσότερη ενέργεια, καθιστώντας τις κατάλληλες για εργασίες μικρότερης κλίμακας.
2. Κυλιόμενη (Conveyor) τοστιέρα
Μια conveyor τοστιέρα είναι ένας ευέλικτος και αποτελεσματικός εξοπλισμός που έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται ένα ευρύ φάσμα τύπων ψωμιού και να καλύπτει υψηλές απαιτήσεις παραγωγής. Δίκαια θεωρείται μία από τις πιο γρήγορες και καλύτερες επαγγελματικές τοστιέρες. Στις συγκεκριμένες τοστιέρες, μόλις το προϊόν φρυγανιστεί, μεταφέρεται αυτόματα στην περιοχή συλλογής. Αυτός ο τύπος τοστιέρας είναι ιδανικός για επιχειρήσεις με μπουφέ πρωινού, υπηρεσίες catering και πολυσύχναστα εστιατόρια.
3. Τοστιέρες για ψωμί
Οι τοστιέρες για ψωμί είναι σχεδιασμένες να φρυγανίζουν διάφορους τύπους προϊόντων ψωμιού, συμπεριλαμβανομένων των buns, των bagels και του κλασσικού ψωμιού σε φέτες. Ο συγκεκριμένος τύπος τοστιέρας προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες φρυγανίσματος, όπως το στεγνό φρυγάνισμα, το φρυγάνισμα με επικάλυψη βουτύρου, ακόμα και καραμελοποίηση του προϊόντος. Αυτές οι τοστιέρες είναι ιδανικές για επιχειρήσεις με σάντουιτς ή καφετέριες με μεγάλο όγκο πελατείας που θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα του φαγητού που προσφέρουν.
Επιλέξτε Επαγγελματική Τοστιέρα
Διαβάστε επίσης: