Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Επαγγελματικοί Φούρνοι Convection: Πλήρης οδηγός αγοράς

03
Jun
2024

Catering σε εξωτερικό χώρο με ήλιο
Χρήση επαγγελματικού φούρνου για ζαχαροπλαστική / unsplash.com

Οι επαγγελματικοί φούρνοι Convection συχνά ονομάζονται και φούρνοι ανεμιστήρα, καθώς μαγειρεύουν με ομοιόμορφη θερμοκρασία σε όλο τον θάλαμο, ανεξάρτητα από το πού τοποθετείται το φαγητό μέσα σε αυτόν. Αυτό το είδος φούρνου χρησιμοποιεί ανεμιστήρες για να κυκλοφορεί ζεστό αέρα και να μαγειρεύει το φαγητό πιο γρήγορα από έναν παραδοσιακό φούρνο, μειώνοντας τους χρόνους προθέρμανσης και μαγειρέματος.

Για να κάνετε όμως την καλύτερη δυνατή επιλογή για την επιχείρησή σας, ας δούμε τα πλεονεκτήματα των φούρνων Convection και σημεία που πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά.

Πλεονεκτήματα φούρνων Convection

Το κύριο πλεονέκτημα των φούρνων Convection, σε σύγκριση με έναν τυπικό φούρνο, είναι η ικανότητά τους να μειώνουν το χρόνο μαγειρέματος έως και 25% και τη θερμοκρασία μαγειρέματος έως και 30%. Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα τους δε σταματάνε εδώ:

  1. Ομοιόμορφη θερμότητα: Οι φούρνοι Convection λειτουργούν με ανεμιστήρα που κυκλοφορεί τον ζεστό αέρα στο φούρνο γύρω από το φαγητό, δημιουργώντας ομοιόμορφη θερμοκρασία και μαγειρεύοντας κάθε επιφάνεια με την ίδια θερμότητα.
     
  2. Καλύτερη γεύση: Μπορείτε να μαγειρέψετε τα πάντα σε έναν φούρνο Convection. Μάλιστα, συχνά τα προϊόντα που μαγειρεύονται στους συγκεκριμένους φούρνους είναι πολύ πιο νόστιμα, πιο τραγανά και πιο ζουμερά.
     
  3. Ιδανικοί για κρεατικά προϊόντα: Σε έναν φούρνο Convection το κρέας ψήνεται πιο γρήγορα και παραμένει πιο ζουμερό. Επιπλέον, στους συγκεκριμένους φούρνους τα κρέατα συρρικνώνονται λιγότερο, διατηρώντας τους χυμούς και τα ζουμιά τους, επιτρέποντάς σας έτσι να πουλήσετε περισσότερο προϊόν.
     
  4. Ροδοκοκκίνισμα: Ο ζεστός αέρας στην επιφάνεια του φαγητού το βοηθάει να ροδοκοκκινίσει και να κάνει κρούστα, ώστε να είναι πιο νόστιμο.

Διαφορετικά είδη φούρνων Convection

Φούρνος Αερόθερμος Convection με Υγρασία 4GN
Φούρνος Αερόθερμος Convection με Υγρασία 4GN 1/1 ή 40 x 60 εκ. FD62 NORTH Ελλάδος

Η αγορά ενός φούρνου Convection είναι μια απόφαση που πιθανότατα θα έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις. Για τον λόγο αυτό, καλό είναι να συγκρίνετε τους διαφορετικούς τύπους φούρνων για να προσδιορίσετε ποιο είδος χρειάζεστε για την επιχείρησή σας:

  • Ηλεκτρικοί φούρνοι: Αυτό το είδος είναι το πιο διαδεδομένο στην αγορά καθώς χρειάζονται ελάχιστο χρόνο εγκατάστασης. Ωστόσο, τα μοντέλα υψηλής ισχύος απαιτούν μεγάλη ποσότητα ενέργειας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο κόστος μακροπρόθεσμα.

  • Με φυσικό αέριο: Οι φούρνοι αερίου θερμαίνονται αισθητά πιο γρήγορα από τους αντίστοιχους ηλεκτρικούς. Επιπλέον, αν επιλέξετε φούρνο με φυσικό αέριο θα χρειαστείτε και μια ηλεκτρική σύνδεση για τη λειτουργία του ανεμιστήρα.

  • Χειροκίνητοι ή προγραμματιζόμενοι: Πολλοί σεφ επιθυμούν να ρυθμίζουν μόνοι τους τη θερμοκρασία και τον χρονοδιακόπτη, όμως, για μέγιστη ακρίβεια, ένας προγραμματιζόμενος φούρνος επιτρέπει στον σεφ να έχει τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας μαγειρέματος με αυτόματες ρυθμίσεις για τη θερμότητα και την ταχύτητα του ανεμιστήρα.

  • Κινητοί ή μόνιμης σύνδεσης: Μερικοί μεγάλοι φούρνοι Convection απαιτούν μόνιμη σύνδεση με την τροφοδοσία του ρεύματος μέσω μιας τριφασικής ή διφασικής σύνδεσης. Ενώ αυτό εξασφαλίζει μια αξιόπιστη παροχή ισχύος για το μαγείρεμα, ο φούρνος δε μετακινείται εύκολα και απαιτεί επαγγελματική εγκατάσταση. Οι μικρότεροι φούρνοι συνδέονται ευκολότερα και είναι φορητοί.

  • Με αισθητήρα: Στους προγραμματιζόμενους φούρνους Convection παρέχεται αισθητήρας, ο οποίος εισάγεται στο κρέας, για να παρακολουθεί την εσωτερική θερμοκρασία του. Μόλις επιτευχθεί η απαιτούμενη θερμοκρασία, ο φούρνος μπορεί να ρυθμιστεί, για να μειώσει αυτόματα τη θερμότητα ή να ειδοποιήσει τον σεφ για την ολοκλήρωση του μαγειρέματος.

Ο φούρνος Convection έφερε επανάσταση στο μαγείρεμα με την ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας και τους ταχύτερους χρόνους μαγειρέματος. Πλέον, είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε επαγγελματική κουζίνα, βελτιώνοντας την ποιότητα των γευμάτων και μεταμορφώνοντας τον τρόπο που μια επαγγελματική κουζίνα προετοιμάζει το φαγητό.

Στην KitchenPRO θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε επαγγελματικούς φούρνους, όπως φούρνους ατμού, φούρνους πίτσας, φούρνους ζαχαροπλαστικής και φούρνους BBQ με πληθώρα χαρακτηριστικών και λειτουργιών.

Δείτε Φούρνους Convection

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

PRO DEALS!