Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Επιτραπέζια επαγγελματικά μίξερ: Αναλυτικός οδηγός αγοράς

30
Sep
2024

Αλεύρι σε μαγειρικό σκεύος για ζαχαροπλαστική και δεκάδα αυγών δίπλα
Γευστικές παρασκευές με τη βοήθεια ενός μίξερ / pexels.com

Τα επιτραπέζια επαγγελματικά μίξερ είναι πολυλειτουργικές συσκευές για την κουζίνα που έχουν γίνει απαραίτητα εργαλεία για τους επαγγελματίες σεφ. Με τους ισχυρούς κινητήρες τους, τα πολλαπλά εξαρτήματα και την ανθεκτική κατασκευή τους, τα επιτραπέζια επαγγελματικά μίξερ μπορούν να χειριστούν με ευκολία οποιαδήποτε ζύμη.

Παρακάτω, ακολουθεί μια πλήρης παρουσίαση των χαρακτηριστικών των επιτραπέζιων επαγγελματικών μίξερ, των χρήσεών τους, των πλεονεκτημάτων τους και συμβουλές για την επιλογή του κατάλληλου για εσάς.

Κύρια χαρακτηριστικά των επιτραπέζιων επαγγελματικών μίξερ

1. Ισχύς κινητήρα και επιλογές ταχύτητας:

Τα επιτραπέζια επαγγελματικά μίξερ είναι εξοπλισμένα με κινητήρες που κυμαίνονται από 250 βατ για βασικά μοντέλα έως πάνω από 1.000 βατ για μοντέλα επαγγελματικής κατηγορίας βαριάς χρήσης. 

Η ισχύς του κινητήρα καθορίζει την ικανότητα του μίξερ να χειρίζεται βαριές και πυκνές ζύμες, όπως το ψωμί και η ζύμη πίτσας. Τα περισσότερα μίξερ προσφέρουν πολλαπλές ρυθμίσεις ταχύτητας, συνήθως από αργή έως υψηλή, επιτρέποντας ακριβή έλεγχο του ανακατέματος, του χτυπήματος και του ζυμώματος.

2. Εξαρτήματα και αξεσουάρ:

Τα επιτραπέζια επαγγελματικά μίξερ συνήθως συνοδεύονται από διάφορα βασικά εξαρτήματα: έναν αναδευτήρα, ένα σύρμα και έναν γάντζο ζύμης. Ο αναδευτήρας είναι ιδανικός για το ανακάτεμα ζύμης για κέικ, μπισκότα και πουρέ πατάτας.

Το σύρμα χρησιμοποιείται για το χτύπημα κρέμας, αυγών και σαλτσών, ενώ ο γάντζος ζύμης έχει σχεδιαστεί για να ζυμώνει ψωμί και ζύμη πίτσας αποτελεσματικά. 

Ορισμένα μοντέλα προσφέρουν επίσης επιπλέον αξεσουάρ, όπως μηχανές ζυμαρικών, μηχανές κοπής κρέατος και κοπτήρες λαχανικών, ενισχύοντας τη λειτουργικότητά τους ακόμη περισσότερο.

3. Χωρητικότητα και υλικό του μπολ:

Η χωρητικότητα του μπολ ανάμειξης των επιτραπέζιων επαγγελματικών μίξερ είναι μια σημαντική παράμετρος. Τα μπολ κυμαίνονται συνήθως από 3,5 έως 8 λίτρα, με τα μεγαλύτερα μπολ να είναι κατάλληλα για μεγαλύτερες παρτίδες ή για βαριές εργασίες.

Τα περισσότερα μπολ είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, είναι ανθεκτικά και δεν έχουν πρόβλημα με σκουριά. Ορισμένα μίξερ συνοδεύονται από γυάλινα ή κεραμικά μπολ, τα οποία προσφέρουν καλύτερη αισθητική και ορατότητα κατά τη διάρκεια της ανάμειξης.

4. Σχεδιασμός:

Τα επιτραπέζια επαγγελματικά μίξερ έχουν στόχο να εξασφαλίσουν σταθερότητα κατά τη χρήση, ιδιαίτερα σε υψηλές ταχύτητες ή όταν ανακατεύουν πυκνά υλικά. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι: μίξερ με κλίση κεφαλής και μίξερ με ανύψωση μπολ. Τα μίξερ με κλίση κεφαλής επιτρέπουν την κεφαλή να γέρνει προς τα πίσω για εύκολη πρόσβαση στο μπολ, ενώ τα μίξερ με ανύψωση μπολ έχουν έναν μοχλό για να ανυψώνουν το μπολ στη θέση του.

Χρήσεις των επιτραπέζιων επαγγελματικών μίξερ

Τα επιτραπέζια επαγγελματικά μίξερ μπορούν να χειριστούν μια μεγάλη γκάμα εργασιών, όπως:

  • Ανακάτεμα: Από ζύμη κέικ έως ζύμη μπισκότων, τα μίξερ βάσης διευκολύνουν την ομοιόμορφη ανάμειξη των υλικών.
     
  • Χτύπημα: Είναι ιδανικά για μίγματα, όπως κρέμα, μαρέγκες και γλάσο.
     
  • Ζύμωμα: Ο γάντζος ζύμης κάνει το ζύμωμα εύκολη υπόθεση, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη υφή χωρίς χειροκίνητη προσπάθεια.
     
  • Άλλες Εργασίες: Με τα κατάλληλα εξαρτήματα, τα επιτραπέζια επαγγελματικά μίξερ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον κιμά, τα γλυκά, τα ζυμαρικά ή ακόμη και την παρασκευή παγωτού.

Πλεονεκτήματα των επιτραπέζιων επαγγελματικών μίξερ

1. Ακρίβεια: 

Η μηχανοκίνητη ανάμειξη των επιτραπέζιων επαγγελματικών μίξερ εξασφαλίζει ότι τα υλικά αναμειγνύονται ομοιόμορφα, οδηγώντας σε καλύτερη υφή και γεύση στα αρτοσκευάσματα και άλλες συνταγές.
 

2. Εξοικονόμηση χρόνου: 

Τα επιτραπέζια επαγγελματικά μίξερ εξοικονομούν σημαντικό χρόνο και προσπάθεια. Ενώ το μίξερ λειτουργεί, μπορείτε να ασχοληθείτε με άλλες εργασίες στην κουζίνα, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε πολυάσχολες κουζίνες.
 

3. Εργονομία και ευκολία:  

Η βαριά βάση και η μηχανοκίνητη λειτουργία καθιστούν τα επιτραπέζια επαγγελματικά μίξερ  ευκολότερα στη χρήση από τα χειροκίνητα μίξερ, ειδικά για δυσκολότερες εργασίες, όπως το χτύπημα κρέμας ή το ζύμωμα.
 

4. Αντοχή και μακροζωία:  

Τα υψηλής ποιότητας επιτραπέζια επαγγελματικά μίξερ είναι κατασκευασμένα για να διαρκούν, με πολλά μοντέλα να είναι φτιαγμένα από ανθεκτικά υλικά, όπως ανοξείδωτο ατσάλι. Έτσι, αντέχουν στη βαριά χρήση και συνοδεύονται συνήθως από μακροχρόνιες εγγυήσεις, που αντικατοπτρίζουν την αντοχή τους.

Επιλογή του κατάλληλου επιτραπέζιου επαγγελματικού μίξερ

Όταν επιλέγετε ένα επιτραπέζιο επαγγελματικό μίξερ, πρέπει να λάβετε υπόψη τους παρακάτω παράγοντες:

  • Χρήση: Σκεφτείτε πόσο συχνά θα χρησιμοποιείτε το μίξερ και για ποιες εργασίες. Για περιστασιακή χρήση, μπορεί να αρκεί ένα μικρότερο μοντέλο με βασικές λειτουργίες. Για συχνή χρήση ή βαριές εργασίες, επιλέξτε ένα πιο ισχυρό μοντέλο με μεγαλύτερη χωρητικότητα μπολ.
     
  • Χώρος και αποθήκευση: Τα επιτραπέζια επαγγελματικά μίξερ μπορεί να είναι ογκώδη, οπότε λάβετε υπόψη τον διαθέσιμο χώρο στην κουζίνα σας. Τα μοντέλα με κλίση κεφαλής είναι συχνά πιο συμπαγή, ενώ τα μοντέλα με ανύψωση μπολ μπορεί να απαιτούν περισσότερο χώρο αποθήκευσης.
     
  • Εξαρτήματα και αξεσουάρ: Βεβαιωθείτε ότι το μίξερ περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για τις ανάγκες σας. Αν σκοπεύετε να επεκτείνετε τη λειτουργικότητά του, ελέγξτε για συμβατά αξεσουάρ.
     
  • Προϋπολογισμός: Οι τιμές των επιτραπέζιων επαγγελματικών μίξερ ποικίλλουν ευρέως, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους, τη μάρκα και την ποιότητα κατασκευής. Προσδιορίστε τον προϋπολογισμό σας και βρείτε ένα μοντέλο που προσφέρει την καλύτερη αξία για τις ανάγκες σας.

Συμπέρασμα

Τα επιτραπέζια επαγγελματικά μίξερ είναι πολύτιμες συσκευές για κάθε κουζίνα. Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες σας, τον προϋπολογισμό σας και τον χώρο στην κουζίνα σας, μπορείτε να επιλέξετε το επιτραπέζιο επαγγελματικό μίξερ που θα υποστηρίξει την επιχείρησή σας για τα επόμενα χρόνια.

Δείτε Επαγγελματικά Επιτραπέζια Μίξερ

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

PRO DEALS!