Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Πώς να καθαρίσετε την επαγγελματική σας παγομηχανή

24
Sep
2024

Ποτήρια με παγόκυβους και χέρι να πλησιάζει κομμάτι ξεραμένου πορτοκαλιού
Στιγμές χαλάρωσης με ποτό και ποιοτικό πάγο / unsplash.com

Μια εμπορική παγομηχανή είναι ένα απαραίτητο κομμάτι εξοπλισμού για πολλές επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχεία και καφέ. Για να διασφαλίσετε ότι η παγομηχανή σας συνεχίζει να παράγει καθαρό, υψηλής ποιότητας πάγο, είναι σημαντικό να τη συντηρείτε και να την καθαρίζετε τακτικά.

Χωρίς την κατάλληλη συντήρηση, οι παγομηχανές μπορούν να γίνουν εστία ανάπτυξης βακτηρίων, μούχλας και συσσώρευσης αλάτων, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του πάγου και να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία των πελατών.

Αν θέλετε να μάθετε πώς να καθαρίζετε αποτελεσματικά την εμπορική σας παγομηχανή, αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσει βήμα βήμα τον σωστό τρόπο.

Προμήθειες

  • Ζεστό νερό
  • Ξύδι
  • Ήπιο απορρυπαντικό
  • Πανάκια καθαρισμού
  • Αφαίρεση αλάτων
  • Βούρτσα νάιλον ή μαλακό σφουγγάρι
  • Ηλεκτρική σκούπα

Πρέπει να καθαρίζετε και απολυμαίνετε την παγομηχανή περίπου κάθε έξι μήνες. Εάν το κατάστημά σας είναι πιτσαρία ή αρτοποιείο, θα πρέπει να καθαρίζετε τη μηχανή πιο συχνά λόγω της ύπαρξης αλευριού στον αέρα. Μετά από κάθε διαδικασία καθαρισμού, θυμηθείτε να πετάτε τον πάγο που έχει απομείνει.

Προκαθαρισμός της επαγγελματικής παγομηχανής

  • Βήμα 1: Αν υπάρχει πάγος στον εξατμιστήρα, μπορεί να χρειαστεί να πατήσετε το κουμπί χειροκίνητης απόψυξης, ανάλογα με το μοντέλο.
     
  • Βήμα 2: Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί καθαρισμού/πλύσης, αν η μονάδα σας διαθέτει.
     
  • Βήμα 3: Προσθέστε τη σωστή ποσότητα αφαίρεσης αλάτων. Πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή και να ρίχνετε την ποσότητα αφαίρεσης αλάτων που αναγράφεται στη φιάλη στη δεξαμενή.
     
  • Βήμα 4: Κλείστε τη μηχανή μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος καθαρισμού (συνήθως 20-45 λεπτά).
     
  • Βήμα 5: Για να αποφύγετε κινδύνους ηλεκτροπληξίας, αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από την πρίζα.
     
  • Βήμα 6: Αφαιρέστε τα μέρη για καθαρισμό. Εξειδικευμένες μονάδες, όπως οι μηχανές πάγου τύπου flaker και nugget, θα έχουν επιπλέον μέρη για καθαρισμό.

Καθαρισμός της παγομηχανής

  • Βήμα 1: Αναμίξτε ένα διάλυμα καθαριστικού και ζεστού νερού, χρησιμοποιώντας την αναλογία που προτείνεται στο εγχειρίδιο σέρβις.
     
  • Βήμα 2: Χρησιμοποιήστε το μισό διάλυμα για να καθαρίσετε όλα τα αφαιρούμενα μέρη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βούρτσα νάιλον, σφουγγάρι ή πανί για να τρίψετε τη βρωμιά ή τα άλατα. Εάν κάποιο από τα μέρη έχει μεγαλύτερο πρόβλημα, δοκιμάστε να το μουλιάσετε στο διάλυμα.
     
  • Βήμα 3: Ενώ τα μέρη της επαγγελματικής παγομηχανής μουλιάζουν, χρησιμοποιήστε βούρτσα νάιλον ή πανί για να καθαρίσετε το πάνω και κάτω μέρος, όπως και τα πλάγια της μηχανής, αλλά και του παγοκάδου.
     
  • Βήμα 4: Μόλις τα μέρη της παγομηχανής καθαριστούν, ξεπλύνετέ τα με καθαρό νερό και στη συνέχεια στεγνώστε τα με καθαρό πανί.

Πώς να απολυμάνετε την επαγγελματική παγομηχανή σας

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, θα μπορείτε να είστε σίγουροι πως έχετε απολυμάνει πλήρως και αποτελεσματικά την επαγγελματική παγομηχανή σας.

  • Βήμα 1: Φτιάξτε ένα διάλυμα απολύμανσης, αναμειγνύοντας διάλυμα απολυμαντικού και ζεστού νερού, χρησιμοποιώντας την αναλογία που καθορίζεται στο εγχειρίδιο σέρβις σας.
     
  • Βήμα 2: Απολυμάνετε τα μέρη, χρησιμοποιώντας το μισό διάλυμα για να απολυμάνετε όλα τα αφαιρούμενα εξαρτήματα, καθαρίζοντάς τα με πανί ή μουλιάζοντάς τα.
     
  • Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο διάλυμα για να απολυμάνετε τον εξατμιστήρα και τον κάδο πάγου στα ίδια σημεία όπου χρησιμοποιήθηκε το καθαριστικό.
     
  • Βήμα 4: Επανασυναρμολογήστε τη μονάδα, επανατοποθετώντας όλα τα αφαιρούμενα εξαρτήματα.
     
  • Βήμα 5: Επαναφέρετε την τροφοδοσία στη μονάδα και επανασυνδέστε την τροφοδοσία και το νερό στην παγομηχανή και πατήστε το κουμπί καθαρισμού/πλύσης.
     
  • Βήμα 6: Ξεπλύνετε τη μονάδα. Εκτελέστε δύο κύκλους και πετάξτε τον πάγο ή την ποσότητα που αναγράφεται από τον κατασκευαστή.
     
  • Βήμα 7: Ενεργοποιήστε τη μονάδα και χρησιμοποιήστε την επαγγελματική παγομηχανή σας κανονικά.

Καθαρισμός του εξωτερικού της παγομηχανής

Τα βακτήρια στο εξωτερικό της μηχανής μπορούν να μολύνουν και το εσωτερικό της. Επομένως, είναι σημαντικό να διατηρείτε την εξωτερική επιφάνεια και τον γύρω χώρο καθαρά.

  • Βήμα 1: Καθαρίστε τον γύρω χώρο. Είτε χρησιμοποιείτε ηλεκτρική σκούπα είτε νωπό πανί, βεβαιωθείτε ότι η περιοχή γύρω από τη μηχανή είναι καθαρή.
     
  • Βήμα 2: Σκουπίστε τη σκόνη από το εξωτερικό της παγομηχανής με ένα νωπό πανί και αφαιρέστε τη σκόνη ή άλλα σωματίδια.
     
  • Βήμα 3: Καθαρίστε τυχόν λίπη στο εξωτερικό τρίβοντας με ένα νωπό πανί και χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα από ζεστό νερό, ξύδι και απορρυπαντικό πιάτων.

Συμπέρασμα

Ο καθαρισμός της επαγγελματικής σας παγομηχανής δεν είναι μόνο απαραίτητος για την υγεία και την ασφάλεια, αλλά επίσης παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μηχανής και εξασφαλίζει αποδοτική λειτουργία.

Ακολουθώντας τον οδηγό μας και τηρώντας ένα τακτικό πρόγραμμα συντήρησης, η παγομηχανή σας θα συνεχίσει να παράγει υψηλής ποιότητας πάγο, μειώνοντας τον κίνδυνο βλαβών, δίνοντάς τη δυνατότητα να προσφέρετε μια ευχάριστη εμπειρία στους πελάτες σας.

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

PRO DEALS!

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/kitchenp/public_html/catalog/view/theme/totalshop/template/common/footer.tpl on line 259