Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Πότε είναι η ώρα για αντικατάσταση επαγγελματικού εξοπλισμού κουζίνας;

27
May
2024

Ατμοσφαιρικό εστιατόριο με σερβιτόρα να στήνει τα τραπέζια, ένα φυτό μπροστά από τον φακό. Στο βάθος, μεγάλα παράθυρα που έχουν θέα προς τα έξω.
Προετοιμασία τραπεζιών εστιατορίου / unsplash.com

Η αγορά ποιοτικού επαγγελματικού εξοπλισμού για την κουζίνα σας είναι μια σημαντική επένδυση και με την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση μπορεί να διαρκέσει για πολλά χρόνια. Ωστόσο, αναπόφευκτα θα έρθει μια στιγμή που θα χρειαστεί να αποφασίσετε αν αξίζει η επιδιόρθωση του εξοπλισμού ή αν απλά χρειάζεται αλλαγή. Αν αναρωτιέστε ποια είναι η σωστή επιλογή, παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά σημάδια-κλειδιά που δείχνουν πως ο εξοπλισμός σας χρειάζεται αντικατάσταση.

6 σημάδια πως ο επαγγελματικός εξοπλισμός κουζίνας σας χρειάζεται αλλαγή

  1. Χαμηλής ποιότητας φαγητό: Νούμερο ένα κανόνας για κάθε κουζίνα είναι να προσφέρει στους πελάτες της προϊόντα ασφαλή προς κατανάλωση. Αν παρατηρήσετε πως τα τρόφιμα στο ψυγείο σας χαλούν συνεχώς πριν από το σερβίρισμα, τότε αυτό είναι ένα σημάδι ότι το ψυγείο σας δε λειτουργεί σωστά. Προκειμένου να μη θέσετε την ασφάλεια και την υγεία των πελατών σας σε κίνδυνο, ίσως έχει φτάσει η ώρα για αντικατάσταση.
     
  2. Συνεχείς επισκευές: Αυτό είναι το πιο προφανές σημάδι ότι ο εξοπλισμός της κουζίνας σας πρέπει να αντικατασταθεί. Αν και επισκευές των συσκευών είναι αναπόφευκτες, αν αυτές γίνονται σε συχνή βάση, τότε ίσως ο εξοπλισμός σας να έχει φτάσει στο τέλος της ζωής του. Επιπλέον, η επένδυση σε νέο εξοπλισμό συνοδεύεται από εγγύηση, επομένως τυχόν απαιτούμενες επισκευές θα είναι δωρεάν.
     
  3. Δε βρίσκετε ανταλλακτικά: Όσο πιο παλιός είναι ο εξοπλισμός της κουζίνας σας, θα παρατηρήσετε ότι τόσο πιο δύσκολο είναι να βρείτε και ανταλλακτικά. Αυτό φυσικά είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι ο εξοπλισμός σας είναι παρωχημένος. Ακόμα, αυτό μπορεί να αναγκάσει τους μηχανικούς να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικά εξαρτήματα για να τον επισκευάσουν, κάτι το οποίο δε συστήνεται.
     
  4. Κακή απόδοση: Ο εξοπλισμός της κουζίνας σας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός για να παρέχετε καλές υπηρεσίες στους πελάτες σας. Όταν ο εξοπλισμός είναι παλιός και αρχίζει να έχει μειωμένη απόδοση, τότε μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως μη σταθερές θερμοκρασίες κατά το μαγείρεμα ή να διαπιστώσετε ότι το φαγητό σας είναι μερικώς κατεψυγμένο. Όταν ο εξοπλισμός της κουζίνας σας αρχίζει να επηρεάζει αρνητικά την αποδοτικότητα της, τότε θα σας κοστίσει όχι μόνο χρήματα αλλά και πελάτες.
     
  5. Παράπονα από το προσωπικό: Το προσωπικό της επιχείρησής σας διαχειρίζεται τον εξοπλισμό της κουζίνας σε καθημερινή βάση. Επομένως, γνωρίζει πολύ καλά πότε λειτουργεί σωστά και πότε όχι. Αν παρατηρήσετε πως δέχεστε πολλά παράπονα από το προσωπικό σας για προβλήματα με τον εξοπλισμό, μην το αγνοήσετε καθώς είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι πως η ώρα της αλλαγής είναι κοντά.
     
  6. Ατυχήματα: Μη λειτουργικός εξοπλισμός όπως παλιά εμπορικά ψυγεία με διαρροή και ελαττωματικοί φούρνοι μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα στην κουζίνα. Από γλιστρήματα και πτώσεις μέχρι ηλεκτροπληξία και κοψίματα, ο εξοπλισμός της κουζίνας σας μπορεί να γίνει κίνδυνος που οδηγεί σε τραυματισμούς στον χώρο εργασίας, γεγονός το οποίο θα επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ηθικό του προσωπικού σας, αλλά και τη φήμη σας.

Το σίγουρο είναι πως αν υπήρχε ένας καθορισμένος κανόνας για το πόσο θα πρέπει να διαρκέσει κάθε εξοπλισμός κουζίνας, τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα. Δυστυχώς, καθώς κανένας εξοπλισμός δεν είναι τόσο προβλέψιμος, είναι στο χέρι σας να παρατηρείτε πώς λειτουργεί και εφόσον δείτε τα παραπάνω σημάδια, τότε η καλύτερη λύση ίσως είναι η αντικατάστασή του.

Βρείτε τον νέο σας εξοπλισμό

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

PRO DEALS!